O nouă atenționare de tip cod galben, de vânt puternic, a fost emisă de meteorologi. În zonele montane înalte, din mai multe județe (și în Dâmbovița) vântul va sufla și cu rafale ce vor atinge 100 km/h.

Conform anunțului celor de la ANM, atenționarea de tip cod galben intră în vigoare la ora 18.00 (31 decembrie) și este valabilă până în data de 1 ianuarie (ora 20.00).

Imagine

În Carpații Meridionali și de Curbură, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.
 În Moldova, vântul se va intensifica treptat, la început în nordul regiunii, apoi și în rest, local și temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de miercuri (01 ianuarie), pe arii restrânse, vor fi intensificări de peste 70 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în Bărăgan și Dobrogea, cu viteze în general de 45 și 55 km/h. Pe arii restrânse, îndeosebi în centrul, estul și sud-estul țării, vor fi precipitații mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.

În Bucegi există și o atenționare de avalanșă, în acest interval.

Articolul precedentPolițiștii avertizează cu privire la articolele pirotehnice folosite de Revelion. Sancțiunile merg până la un an de închisoare
Articolul următorVideo| Cum se „fabrică” norii