Administrația locală din Târgoviște a lansat astăzi (28 ianuarie 2020) aplicația oficială Târgoviște City App.Aplicația pentru telefoane mobile este, în același timp, un ghid turistic digital și o platformă de comunicare între cetățeni și Primărie, putând fi semnalate probleme din oraș direct administrației locale. Aplicația are însă si câteva minusuri, în sensul în care identificarea vizuală face trimitere către activitatea politică a șefilor administrației locale.

Târgoviște City App, aplicația lansată de administrația târgovișteană adună într-un singur ghid digital interactiv toate informațiile de interes din Târgoviște, de la principalele obiective turistice la structurile de agrement și timpul liber dar și calendarul evenimentelor dedicat atât targoviștenilor cât și vizitatorilor orașului, se spune în prezentarea aplicatiei ce poate fi descarcată pe telefoanele mobile de catre oricine (localnici sau turisti)

Una dintre principalele motivații ale Primăriei Municipiului Târgoviște în dezvoltarea aplicației a reprezentat-o modulul „Raportări incidente” prin care oferă locuitorilor orașului o linie de comunicare directă cu departamentele responsabile de administrare.

Imagine

Modulul „Raportări incidente” oferă posibilitatea cetățenilor de a comunica prin mesaje directe în cadrul aplicației și de a atașa fotografii și fișiere.

Astfel târgoviștenii vor putea sesiza în timp real problemele întâlnite în oraș legate de străzi, ordinea publică, siguranța circulației, spații verzi și spații de joacă, construcții, transport în comun, utilități și alte probleme diverse.

Pentru a asigura o comunicare transparentă și eficientă, raportările se vor face doar cu autentificare (număr de telefon și adresa de email personală). Datele cu caracter personal nu vor fi dezvăluite și nu vor fi văzute decât de dispecerii departamentelor Primăriei.

Imagine

Va fi vorba de 4 angajați ai Primăriei Târgoviste ce vor prelua toate aceste date (incidente raportate). Un minus al aplicației în reprezintă politizarea acesteia, în sensul în care elementele de identificare, din varianta de desktop (vezi foto mai sus) cel puțin în momentul de față, fac trimitere către activitatea politică a edililor localității. Lucru ce evident că ar fi de dorit și ar putea fi schimbat.

Aplicația poate fi descărcată de la urmatoarele adrese:

Google Play: http://bit.ly/TârgovișteCityAppAndroid

App Store: http://bit.ly/TârgovișteCityAppIOS

Articolul precedentVirus China. 81 de morți-2800 de infectați. Vezi evoluția actuală a virusului + măsuri luate in România
Articolul următorCod galben de vânt și ninsoare anunțat de meteorologi. În Dâmbovița doar în zona montană