Un nou anunț de fenomene meteo extreme a fost emis de meteorologi. În perioada 12-15 iunie va fi cod galben de furtuni în toată țara. Sunt anunțate vijelii însoțite de averse torențiale și grindină, și în județul Dâmbovița.

Conform anunțului făcut de spcialiștii de la ANM:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

   În intervalul menționat, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale, precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

În județul Dâmbovița, conform previziunilor meteorologice, furtunile vor fi mai puternice în zona montană. La Târgoviște, cantitațile de precipitații nu vor depăși 10 l/mp (luni 15 iunie). Vestea mai proastă este că perioada de furtuni se va prelungi. Conform prognozelor, până în data de 21 iulie (duminică) vremea va continua să fie una deosebit de rea, iar furtunile însoțite de descarcari electrice și averse puternice vor fi în fiecare zi. Temperaturile maxime diurne nu vor depăsi 26 de grade celsius,în toată aceasta perioadă, la Târgoviste.

Articolul precedentUn tânăr de 21 de ani, din Canada, își caută familia biologică, din România.Tânărul știe că s-a născut la Târgoviște
Articolul următorFotbalul reîncepe cu o „bulibășeală” totală, în liga I. Craiova și Chindia vor juca un amical, în locul meciurilor oficiale