Meteorologii au emis o prognoză actualiza a evoluției vremii în următorul interval. Codul Portocaliu a fost înlocuit de un Cod Galben, pentru nordul județului Dâmbovița. Urmează însă zile cu multe ploi.

Și județul Dâmbovița s-a aflat sub atenționare Cod Portocaliu, de furtună și căderi masive de precipitații, până la ora 10.00 (1 iunie 2019). Meteorologii au extins prognoza și pentru următoarele zile. Dâmbovița a ieșit de sub atenționarea Cod Portocaliu, dar mai persistă o atenționare Cod Galben, pentru nordul județului. Conform ANM, atenționările pesistă, la nivelul țării, până în data de 4 iunie.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10 – 04 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate


I
nstabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10 – 02 iunie, ora 06
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Articolul precedentDragan Nesic, pentru a treia oară la conducerea echipei de volei a CSM Târgoviște.
Articolul următorChindia câștigă cu Energeticianul și termină pe locul I în campionatul Ligii a II-a