În planul său de evenimente pentru anul 2019, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa va organiza, joi, 9 mai 2019, începând cu ora 09.00 un complex de activităţi dedicate ZILEI EUROPEI, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, sub genericul Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni!
Ziua Europei  2019 
~ REGULAMENT CONCURS~
Data: 9 mai 2019
Locaţie: Sala de conferințe a Bibliotecii Județene
Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița
Ajunsă la cea de-a unsprezecea ediţie, manifestarea dedicată Zilei Europei, doreşte să implice cetăţeni ai judeţului Dâmboviţa, fie ei tineri sau adulţi, nepoţi sau bunici. Activitatea concurs va avea loc joi, 9 mai 2019, la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, începând cu orele 09.00.
În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta, vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună printr-un complex de  concursuri cu premii  cu tema Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni!
Echipajele alcătuite din 4 membri vor fi premiate. 
Participanţii vor fi întâmpinaţi cu surprize şi cadouri în cadrul ”Tombolei europene”.
În cadrul activităţii elevi de la clasele IX-XII de la diferite licee din județ Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu Târgoviște și Liceul Voievodul Mircea Târgoviște (partenerii noștri), se vor întrece în mai multe probe . Jurizarea va fi asigurată de stundeți de la Facultatea de Drept și Științe Administrative – Universitatea Valahia din Târgoviște.
Fiecare participant, membru în delegaţie sau susţinător, va fi răsplătit, indiferent de rezultat.
În cadrul delegaţiei, fiecare elev va avea câte o sarcină, după cum urmează:
 – 1 reprezentant va desena. Proba este lansată o dată cu deschiderea evenimentului;
 – 1 coordonator/ambasadorul ţării va prezenta idei despre ţara pe care o reprezintă, într-un mod cât mai original, acesta poate fi ajutat şi de restul echipei ca şi figuranţi, inclusiv de susţinători. Durata prezentării – 5 – 7 minute.
– 1 reprezentant care introduce echipa în scenă într-un mod cât mai creativ. Împreună vor susține o scenetă pe care o au deja pregătită şi care are legătură cu un set de cuvinte primit prin tragere la sorți și cu țara din Uniunea Europeană aleasă. Durata scenetei – 5 – 10 minute.
– 1 reprezentant care va cânta pe negativ sau acompaniat o melodie din repertoriul universal (se acceptă duete);
– dans la care participă toţi delegaţii;
Echipajele se vor înscrie pe baza unui “dosar” care va cuprinde:
– Nume, prenume reprezentant şi proba pe care o va efectua.
– Unitatea de învăţământ și clasa, profesor/profesori/bibliotecar coordonator/i.
– E-mail şi nr. de telefon cadre/profesori însoțitori.
– Numărul de susţinători ai echipei/colegi de liceu participanți care nu poate să fie mai mic de 25 de persoane.
ATENŢIE! 
Toate activităţile sunt punctate, inclusiv dosarul de înscriere. 
Dosarele vor fi depuse până în data de 25 aprilie (inclusiv) ora 16.00, la sediul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, situat în Târgovişte, str. Stelea, nr. 2, parter.
Vă rugăm să indicaţi în dosarul de înscriere datele de contact ale persoanei (număr de telefon mobil) pentru cuvintele cu care va fi creată sceneta, ordinea intrării în concurs și țările UE ce vor fi reprezentate.
Fiecare echipaj intrat în concurs va trece prin următoarele probe:
1. Se va da startul la desen, fiecare delegat însărcinat să realizeze un desen reprezentativ pe tema Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni! Desenul va fi realizat de un singur individ cu materialele sale. Timp de lucru – 1 oră și 30 min. Echipele îşi vor aduce materialele necesare pentru desen cu excepția flipchart sau şevalet pe care le pune la dispoziție Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște. Delegaţia care nu respectă regulile va fi eliminată!
2. Prezentarea țării membră UE de către ambasador. Poate să fie ajutat de un Power Point sau un film scurt;
3. Susținerea scenetei [participă toţi delegaţii] – 5-10 minute.
4. Moment artistic: cântec urmat de dans.
Menţionăm că, elevii – susţinători (colegii de liceu) pot interveni cu idei proprii (steguleţe, insigne, tricouri etc.)]
Susţinătorii primesc câte un premiu/cadou prin tragere la sorţi în cadrul Tombolei europene.
Informaţii suplimentare:
tel: EUROPE DIRECT 0345100581;
sau
0724477991 – Vlăduţ Andreescu;
Articolul precedentBoxerii de la CS Târgoviște au făcut o figură frumoasă la Trofeul “Mănușa Carpați”
Articolul următorTârgoviște trimite un speaker la Congresul Mondial de Astronomie și Astronautică din Brazilia