Investitorul privat, ce construiește centrul comercial de tip mall, de la Târgoviște, s-a hotărât să demareze lucrarea de construcție. Deși a câștigat licitația încă din noiembrie 2017, constructorul nu a demarat lucrările până acum, motivând inactivitatea prin lipsa unor garanții, din partea autorităților locale, în ceea ce privește construcția și reabilitarea infrastructurii din zonă.

Foto– machetă mall Târgoviște (sursa foto- adevărul.ro)

Licitația publică pentru construcția mall-ului de la Târgoviște, pe un teren de 7 ha ce aparține Consiliului Județean Dâmbovița, într-o zonă pe care s-a aflat o unitate militară(acum dezafectată), a fost câștigată în noiembrie 2017.

Foto– zona Mall Târgoviște-martie 2019 (sursa fotoCJ Dâmbovița)

În zonă, autoritățile județene trebuiau să asigure existența unui drum (DJ 720 E) care însă nu este gata, reprezentanții CJ Dâmbovița anunțând că se va rezilia contractul cu societatea ce efectuează lucrările de execuție, a acestui tronson rutier, ce va face legătura între  zona mall-ului și centura Târgoviștei, socitatea neîndeplinindu-și atribuțiile specificate în contract.

Dâmbovița Mall

„Știți că am făcut mai multe vizite pe teren, la drumul de la gară; aceste vizite vor continua; am în plan ca pentru acest constructor, care lucrează actualmente acolo, dacă nu-și îndeplinește obligațiile (chiar ieri     l-am notificat), dacă nu înțelege că trebuie să intre într-un algoritm și să dovedească o aplecare mai mare către îndeplinirea obligațiilor (deja dumnealui este pe penalități încă de acum două zile), va intra acolo societatea CJD, Lucrări Drumuri și Poduri și va termina această lucrare. Am dat drumul la procedura de achiziție publică pentru iluminat public, pe banii consiliului, pentru această zonă, nu lăsăm lucrurile la întâmplare, sper ca în intervalul de 12 luni, prevăzut de investitori, pentru realizarea mall-ului, să fim la zi cu investițiile din zonă.”

A declarat Alexandru Oprea, președinte CJ Dâmbovița.

Fotoanunț demarare lucrări mall (24.05.2019)

(de la stânga la dreapta- Luciana Cristea-vice preș.CJD, Cristian Stan-primar Târgoviște

Alexandru Oprea-președinte CJD, Mihai Vasilescu-Prime Kapital, Alin Manole-vice preș.CJD)

 

Investitorul ce realizează mall-ul a declarat că:

„Suntem mândri că putem să avem o contribuție relevantă, prin Dâmbovița Mall, la cea mai importantă etapă de dezvoltare urbanistică a municipiului și a județului din ultimii 30 de ani. Unul dintre obiectivele noastre esențiale este sustenabilitatea în timp a proiectelor pe care le realizăm.  Căutam să aducem soluții și beneficii reale comunităților în care operam.”

Declarație Mihai Vasilescu, partener Prime Kapital

Dâmbovița Mall se va desfășura pe o suprafață de 33 000 m2 și va cuprinde un hipermarket , 150 de magazine, restaurante, cinema, spații de agrement, de recreere și de petrecere a timpului liber și locuri de joacă pentru copii. Conform prevederilor inițiale construcția ar fi trebuit să fie finalizată în toamna anului 2019. Cel mai devreme însă construcția va fi gata peste 12 luni (iunie 2020), dacă se respectă calendarul de execuție.

Articolul precedentCercetători şi cadre didactice din țară și străinătate, la Colocviului Internațional „Latinitate – romanitate – românitate”
Articolul următorPolițiștii dâmbovițeni îl cercetează pe tânărul ce și-a pus câinii să rănească o pisică și a filmat totul