Este forfotă mare în comunitatea rromă din Bălteni, comuna Conțești, din Dâmbovița. Mascații, trupele speciale și jandarmii, însoțiți de câini asigură paza pentru cei de la Electrica, ce au venit în zonă pentru a îi debranșa pe cei ce sunt racordați ilegal la rețeaua de electricitate.

Sursa foto articolpostare facebook, Marius Buga

Comunitatea rromă(majoritară) din satul Bălteni, comuna Conțești, este cunoscută ca una cu potențial infracțional ridicat, nu de puține ori în zonă fiind necesară intervenția trupelor speciale pentru a asigura liniștea. Scandalurile  din zonă au dus chiar și la blocarea arterei ce trece prin  apropierea satului (DN 71). În această dimineață (6 decembrie 2019) trupele speciale intervin din nou .

Imagine

De această dată nu este vorba de un conflic izbucnit în comunitate, ci de asigurarea protecției pentru cei de la Electrica.

Salariații societății de distribuție a energiei electrice intervin în zonă, pentru a îi debranșa pe cei ce s-au racordat ilegal la rețeaua de distribuție de energie electrică. Zeci de mascați, însoțiți de câini și „înarmați până-n dinți” asigură protecția lucrătorilor de la Electrica.

Imagine

Imagine

Astfel de intervenții au loc periodic în zonă, iar după ce sunt efectuate debranșările, cei din comunitate se rebranșează singuri, la rețeaua de electricitate, tot fără a încheia vreun contract cu cei de la Electrica.

Articolul precedentVideo| A furat un laptop dintr-un magazin din Găești, iar acum proprietarul cere ajutorul oamenilor
Articolul următorS-au hotărât. Alegeri în PSD Dâmbovița, în 10 ianuarie 2020. Vezi cine candidează(surse)