Așa cum era anticipat, două românce se vor lupta între ele pentru accederea pe tabloul principal al aturneului de tenis de la Hobart, din Australia. Sorana Cîrstea și Irina Camelia Begu, au câștigat partidele din primul tur al calificărilor.

Imagine

Sursa foto- wtatennis.com

Sorana Cîrstea(nr. 74 WTA) nu a avut nicio problemă în a își adjudeca meciul cu jucătoarea australiancă Da Silva Fick (nr.534 WTA). Tânăra australiancă (19 ani) nu a reușit să opună aproape nicio rezistență târgoviștencei (29 de ani), astfel că după doar 54 de minute de joc (6/1,6/0) Sorana Cîrstea  s-a calificat pentru turul al doilea al calificărilor.

Imagine

În altă partidă, din aceiași fază a competiției, Irina Begu (nr.101 WTA) a avut mult mai  multe emoții. în fața americancei Jennifer Elie (nr 399 WTA). Begu a pierdut primul set (4/6) și a avut nevoie de prelungiri, în al doilea set, pentru a echilibra partida ( 7-4 în tie-break). În cele din urmă, în decisiv, Begu a reușit să se impună cu 6/3.

Scor final Irina Begu- J.Elie 4/6,7/6,6/3

Cele două românce se vor confrunta între ele pentru a obține un loc pe tabloul principal. Partida Cîrstea-Begu va avea loc în noaptea de 11-12 ianuarie (în România).

Pe tabloul principal al competiției australiene (Hobart) învingătoarea, din confruntarea româncelor, poate întâlni și favorita principală a competiției, belgiaca Elise Mertens, dar și o altă jucătoare venită din calificări, conform țintarului stabilit deja de organizatori. Șase locuri sunt disponibile pentru calificare pe tabloul principal, din calificările turneului de la Hobart.

Articolul precedentVideo| Ruptură definitivă în PSD Dâmbovița. Grupul Corlățean-Ștefan-Stan candidează împotriva Rovanei Plumb
Articolul următorE ca la război, pe pârtiile de schi. Peste 700 de intervenții doar în acest sezon