Agenția de Adminstrarea Fiscală Dâmbovița anunță contribuabilii că pot evita stresul cauzat de hârțogăria excesivă și deplasările pentru depunerile de documente. Există opțiuni electronice, anunță cei de la ANAF, cum ar fi Spațiul  Privat Virtual (SPV) sau calculatoarele în sistem „self service”.

Cele două opțiuni electronice oferite de ANAF contribuabilor facilitează îndeplinirea obligațiilor declarative și plată, spun cei de la ANAF Dâmbovița.

 SPV (Spațiul Privat Virtual) înregistreazã la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița peste  18250  de utilizatori, care s-au înrolat în aplicație de la lansarea acesteia, în anul 2014.

 Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. SPV permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.

Instrucţiunile privind înrolarea în Spaţiul Privat Virtual sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link:SPV – INSTRUCTIUNI

Totodată, în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița și serviciile fiscale teritoriale, sunt la dispoziţia contribuabililor calculatoare în sistem self service, în vederea accesării serviciilor oferite de Agenția Națională de Administrare Fiscală. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale. Lista sediilor ANAF, în care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii, se regăsește pe site-ul instituției, www.anaf.ro, la secțiunea Servicii oferite de ANAF.

Articolul precedentCaravana SMURD ajunge în Dâmbovița.Găești și Fieni sunt orașele dâmbovițene unde pompierii vor da lecții de prim ajutor
Articolul următorFoto| În sfârșit! Lucrări de reabilitare la Centrul de Recuperare Neuromotorie, pentru copii, de la Gura Ocniței