Concerte în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” 2019 vor avea loc în unsprezece oraşe din ţară, faţă de şapte oraşe în ediţia anterioară.

Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susţinute de artişti internaţionali împreună cu ansambluri şi orchestre locale la Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Bârlad, Târgovişte, Satu-Mare şi Piatra Neamţ, pe lângă evenimentele care se desfăşoară timp de 23 de zile, la Bucureşti.

În total, în ţară, vor avea loc 24 de concerte, dublu faţă de ediţia anterioară. Artişti şi ansambluri de talie mondială, precum Elisabeth Leonskaja, David Grimal, La Grande Chapelle Madrid, Anna Tifu, Kamerata Baltica şi Charles Richard Hamelin, alături de mai tinerii artişti care au câştigat recent premii la prestigioase concursuri internaţionale de vioară şi pian, cum sunt Nobuyuki Tsujii şi Ziyu He vor prezenta recitaluri şi concerte alături de filarmonicile locale, sub bagheta unor dirijori ca Gabriel Bebeşelea, Lera Auerbach, Jayce Ogren, Cristian Lupeş, Marco Angius, Adrian Petrescu şi Brad Lubman.

Concertele din ţară se adaugă celor 84 de concerte de la Bucureşti, care vor putea fi urmărite în toată ţara prin video-streaming, pe site-ul festivalenescu.ro.

Achiziţionarea biletelor pentru concertele din ţară se va face local, modalităţile de achiziţie fiind stabilite de organizatorii din fiecare oraş. Anunţurile de punere în vânzare au început deja şi se vor continua în perioada următoare.

Ajuns laa 24-a ediţie, Festivalul Internaţional „George Enescu” va avea loc în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. În sălile de concerte din Bucureşti, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentUpdate| Nu a oprit la semnalul agenților și ulterior a abandonat mașina. Este căutat de polițiștii dâmbovițeni
Articolul următorȘantierul magistralei de gaze BRUA, care ar trebui să treacă și prin Dâmbovița, blocat de descoperiri arheologice