Societatea Astronomică Română de Meteori organizează în perioada 23-30 august 2019 la Runcu în județul Dâmbovița, școala de vară „De la Pământ la stele”, un proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.
Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu Dâmbovița din Târgoviște, Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița și Asociația Ucenicul Astronom din Miercurea-Ciuc.
Scopul proiectului „De la pământ la stele” este stimularea implicării tinerilor provenind din minimum 5 județe în activități educaționale cu caracter vocațional în domeniul astronomiei și explorării spațiului cosmic, fotografiei și științelor naturii.
Vor fi organizate 9 activități tematice în cadrul școlii de vară vocaționale (expoziții, ateliere de lucru, prezentări, seminarii, sesiuni și aplicații practice): Expoziție de fotografie, Bibliotecă (carte, revistă și publicații de astronomie și astronautică, fotografie, științele naturii), Astronomia și științele spațiale, Fotografie, Științele naturii, Interacțiunea dintre științele naturii și astronomie, Meserii vocaționale, Cum să faci o carieră în meseriile vocaționale?, Analiză și evaluare vocațională a absolvenților școlii de vară.
Vineri, 23 august, de la ora 14:30 va fi vernisată expoziția de astrofotografie găzduită de Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu Dâmbovița din Târgoviște, urmând ca activitățile școlii de vară să se desfășoare în localitatea Dâmbovițeană Runcu unde sunt întrunite condiții adecvate de explorare a naturii și a cerului nocturn, lipsit de poluare luminoasă.
La acțiunile din cadrul proiectului vor lua parte 46 de participanți, dintre care 40 sunt tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani. Vor fi susținute sesiuni teoretice și practice, inclusiv observații prin instrumente astronomice, explorarea bolții cerului și a naturii înconjurătoare, bazele fotografiei și astrofotografiei, dar și prezentarea de oportunități de studiu sau implicare a tinerilor în proiecte educaționale naționale și internaționale de observare și cercetare, menite a stimula abordarea meseriilor vocaționale de către tineri.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK
Articolul precedentAccidente în serie în Dâmbovița, la orele prânzului (23 august). Din fericire nu sunt decât persoane rănite ușor
Articolul următor20 de unități locative ANL, dintr-un total de 120, vor fi construite în zona UM Gară