În perioada septembrie-octombrie 2019, voluntarii Asociației Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, au răspuns invitației mai multor cadre didactice de la 8 școli dâmbovițene și au prezentat multiple teme montane în fața a peste 400 de elevi.
În urma preselecției făcute, 36 de elevi din 3 unități școlare (Școala gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa, Liceul tehnologic Pucioasa, Școala gimnazială nr. 1 Moreni) au participat în weekendul 15-17 noiembrie la o primă tabără desfășurată în tabăra Căprioara, tabără derulată în cadrul proiectului „CIVIC MONTAN”,  organizat cu cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița.
De-a lungul celor 3 zile, într-un cadru natural deosebit, plin de culorile toamnei, încălziți de un soare generos, tinerii au putut aplica cunoștințele legate echipamentul de drumeție, echipamentul de alpinism, marcaje turistice, orientare turistică și sportivă etc. Iar seara, la foc de tabără, au ascultat poveștile locului spuse de experimentații monitori.
Punctele câștigate la fiecare probă în parte au fost doar stimulentele întrecerii, iar fiecare dintre participanți a văzut muntele cu alți ochi.
După succesul acestei prime tabere, am avut o nouă prezentare a proiectului, în data de 19 noiembrie, la Școala gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești” din Târgoviște, acolo unde, 45 de elevi, mobilizați de doamnele profesoare Maria Frățilă și Florina Stoica, ne-au așteptat cu mare entuziasm. Altă serie de tineri instruiți, alți viitori montaniarzi dâmbovițeni.
În weekendul care urmează (22-24 noiembrie), 36 de elevi din Școala gimnazială nr. 4 Moreni vor participa la seria a II-a a proiectului având ocazia de a învăța lucruri noi, practice, în mirificul peisaj al văii Ialomiței, îmbrăcată în culorile arămii ale toamnei.




Articolul precedentSe îngroașă „gluma”. Primarii PSD din Dâmbovița solicită demisia Vioricăi Dăncilă
Articolul următor399 de locuri de muncă disponibile pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă