Un moment de comemorare a celor căzuți în urmă cu 30 de ani, în timpul Revoluției din 1989, a fost organizat la Târgoviște. Atmosfera nu a fost însă diferită cu nimic de alte manifestări similare, iar numele celor ce au căzut în județul Dâmbovița, în urmă cu 30 de ani, în special soldați de la unitatea militară de la Boteni, nici măcar nu au fost amintite.

 

„Veniți să le dăm și lor puțină libertate. Atât de mult și-au dorit-o”. a fost mesajul cu care membrii Asociației Luptătorilor în Revoluția din 1989 a fost încheiat discursul, ce a evocat evenimentele din 1989 și ceea ce s-a întâmplat la Târgoviște. Aproximativ 20 de soldați din Dâmbovița, au pierit atunci , plus câțiva civili, uciși de gloanțe răzlețe, la Târgoviște. În memoria lor dar și a celorlalți aproximativ 1100 de români, ce au decedat în acele evenimente din decembrie 1989, a fost organizată și comemorarea de la Târgoviște,

(video)

https://youtu.be/2VDCIOn7yU

La final a fost organizată și o paradă militară dar care, din păcate, a prezentat onorul celor prezenți, monumentul ridicat în memoria celor celor căzuți în decembrie 1989, ( amplasat în piața „Mihai Viteazul din Târgoviște) fiind pe nedrept ignorat, în festivitatea de final.

Articolul precedentPlecări în masă din PRO România Dâmbovița
Articolul următorUpdate| Scandal cu focuri de armă, din pricina unui porc, în Dâmbovița, la Picior de Munte