Sindicaliștii de la Sindicatul „Valahia” din Târgoviște anunță o nouă grevă. Precedentul protest a avut loc în octombrie 2018 și a paralizat traficul în comun din oraș. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de preluare a personalului, de către societatea Primăriei Târgoviște, ce a preluat atribuțiile de transport public de persoane, de la firma privată AITT, care asigura transportul public până la 1 martie 2019.

Sindicatul „Valahia” a transmis un comunicat de presă, prin care anunță că dacă preluarea de personal, de la fosta societate de transport public de persoane(AITT), nu se va face cu respectarea legii 67/2006, până în data de 28 februarie , va fi declanșată o grevă, în data de 1 martie 2019. Motivul nemulțumirii constă în faptul că noua societate, SC Servicii Publice Municipale Târgoviște SRL, a Primăriei Târgoviște, ce va asigura transportul public de persoane în Târgoviște, începând cu data de 1 martie, nu are în intenție să preia toți foștii salariați ai AITT, societate ce a asigurat transportul public de persoane până acum .(amănunte aici,www.realitateadedambovita.net)

Comunicat privind transferul activitatii de transport public

„Modul in care Primaria Targoviste trateaza problema transferului salariatilor in contextul preluarii transportului public de la SC AITT SRL, de catre Servicii Publice Municipale Targoviste perecum si atitudinea viceprimarului Catalin Radulescu sunt de neacceptat pentru salariatii care inca asteapta sa fie transferati la noul angajator. Sub pretextul ca noua firma nu are obligatia preluarii salariatilor pentru ca ,,nu preia activitatea de transport’’ ci doar ,,face angajari ’’, noua conducere incearca sa determine salariatii sa semneze Contracte Individuale de Munca, unul cate unul, in conditiile dispuse de dinsii, ignorand prevederile din Contractul Individual de Munca si Contractul Colectiv de Munca aplicabil la nivelul societatii.

Sindicatul Valahia – reprezentativ in cadrul SC AITT SRL, atrage atentia inca o data ca preluarea personalului trebuie sa se faca in conformitate cu Legea nr. 67/2006, si nu are relevanta cum se numeste noul angajator sau cine este asociatul majoritar.

Nu intelegem care este rolul domnului viceprimar Catalin Radulescu in aceasta activitate, domnia sa nefiind persoana imputernicita de Primaria Targoviste, sa aibe atributii in preluarea transportului public, dar care da dispozitii sa se angajeze salariati din alta parte, care promite trai pe vatrai celor care vor renunta la pretentia transferului si semneaza individual un nou CIM si isi permite sa faca aprecieri ca salariatii ,,sunt manipulati ’’.

Referitor la creantele datorate de Primaria Targoviste catre SC AITT SRL, care au generat si inca genereaza probleme legate de desfasurarea activitatii curente si plata salariilor , afirmatiile de genul ,,nu am platit ca nu am stiut ca aveam restante ’’, facute de catre viceprimarul Catalin Radulescu, sunt halucinante, neadevarate si caraghioase…problema restantelor fiind dezbatuta de nenumarate ori in cadrul Consiliului Local al Municipiului Targoviste.

Mai facem precizarea asupra faptului ca, chiar daca Servicii Publice Municipale Targoviste, ar fi beneficiat de scutiri de plata a taxelor si impozitelor, pentru ca ar fi beneficiat de prevederile art. 60 alin. 5 din OUG 114 / 2018 pe motiv ca in anul 2018 a realizat peste 80% din cifra de afaceri cumulata fiind inregistrata cu cod CAEN 4321, o data cu preluarea serviciului public de transport aceasta facilitate dispare pentru ca peste 80% din cifra de afaceri a societatii va fi realizata de transport si nu de lucrari de instalatii electrice, cuprinsa in COD CAEN 43 – sectiunea F.

Daca salariatii nu vor fi transferati in conformitate cu prevederile Legii nr. 67 / 2006 pana cel tarziu 28 februarie, in data de 01 martie vom avea primul protest public, pentru care Sindicatul Valahia a depus documentele in vederea avizarii.

Sindicatul Valahia a solicitat Institutiei Prefectului, convocarea cu celeritate a unei sedinte de dialog social, pentru a analiza problema transferului activitatii de transport, inainte de protestele anuntate .”

Presedinte Dragodanescu Nicolae

Se precizează în comunicatul de presă. Foarte adevărat este că Primăria Târgoviște nu s-a angajat să preia toți salariații fostei AITT, între clauzele negociate, la momentul rezilierii contractului de delegare de gestiune, a transportului public de persoane din Târgoviște, fiind precizat doar un numărt de aproximativ 20 de salariați ce vor fi preluați, nefiind stabilite criteriile după care se va face această preluare.

Articolul precedentRăzboi pe facebook. PNL DB versus PSD DB, pe tema „ordonanței lăcomiei”
Articolul următorApel la unitate a mamei care a avut de suferit de pe urma profesoarei agresoare de la Economic