O investiție privată, situată la marginea Târgoviștei, este din ce în ce mai des în prim-plan și în declarațiile politico-administrative. Dâmbovița-Mall, un complex comercial de mari dimensiuni, ce cuprinde un mall, cu toate accesoriile specifice, și un hipermarket, ar trebui sa fie finalizat în 2020. Ce mai recentă dată avansată, pentru inaugurare, este de 28 mai.

Pe pagina personala de facebook, presedintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea,  a anunțat că  noul complex comercial va fi inaugurat în dat de 28 mai. CJ Dâmbovița instituție deține terenul pe care este amplasat Dâmbovița-Mall, de la Târgoviste.

Foto– Proiect Dâmbovița Mall (sursa-facebook Oprea Alexandru)

”Pe 28 #mai 2020 va avea loc #inaugurarea primului centru comercial din județ – Dâmbovița Mall. Am discutat cu investitorii, lucrările decurg foarte bine și sperăm să vină cât mai mulți dâmbovițeni la deschidere. Vor fi multe surprize plăcute!

Mă bucur că acest parteneriat public-privat a funcționat. În prezent, lucrăm la partea de iluminat public și trotuare pe drumul din zonă. Mai avem de realizat două sensuri giratorii. Așteptăm să obținem avizele și să ne apucăm de treabă. Până în luna mai, toate investițiile pe care Consiliul Județean Dâmbovița le derulează în zonă vor fi finalizate.”

A scris Alexandru Oprea.

Foto– Dâmbovița Mall, ianuarie 2020 (sursa foto-targovisteinimagini.ro)

Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat, în afara  de punere la dispoziție a terenului (se plateste redevență de către concesionar), și realizarea drumului de legătură (vezi foto) pentru a conecta zona comercială nou creată cu infrastructură rutieră locală. Pe de alta parte, administratia locală din Târgoviste, anunță la rândul său, prin intermediul edilului șef al orasului, Cristian Stan, diferite date privitoare la proiectul privat Dâmbovița Mall. Cea mai recentă vizeaza decizia celor ce construiesc hipermarket-ul din zonă, ce au scos la concurs aproximativ 200 de locuri de muncă (procedurile de angajare se derulează între 11-15 februarie). În ceea ce priveste finalizarea construcției aceasta era programată pentru toamna anului 2020. Așa că, cel mai probabil, inaugurarea din 28 mai va fi totusi cea a hipermarket-ului, nu a întregului complex.

Investiția de la Dâmbovița Mall este una de aproximativ 50 de milioane de euro, conform estimărilor, iar în zonă, când se va opera la capacitate maximă, vor fi create privat aproximativ 1000 de locuri de muncă (estimativ). Proprietarul complexului, conform unor informatii, încă negociează închirierea de spații comerciale, către diversi producători de renume,în incinta complexului.

Articolul precedentMagistrații dâmbovițeni renunță la protestele demarate în 29 ianuarie
Articolul următorChindia Târgoviște a transferat un fundaș dâmbovițean, de la Dinamo. Laurențiu Corbu are o cotă de transfer de 4000.000 de euro