A fost înregistrat încă un deces datorat gripei sezoniere, în Dâmbovița. Este vorba de un bărbat de 51 de ani, ce se afla internat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște și care prezenta multiple comorbidități.

În urmă cu doar o zi, 18 februarie 2020, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) raporta că numărul deceselor datorate gripei sezoniere a ajuns, în România, la 39. Primul deces a fost înregistrat, în actualaul sezon gripal (2019-2020), tot în Dâmbovița, în data de 18 decembrie 2019, când cei de la DSP Dâmbovița precizau că:

„Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată astăzi, 18 decembrie 2019, cu privire la decesul unei persoane de sex masculin în vârstă de 54 de ani, pentru care s-a confirmat prezenţa virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09”, precizează DSP Dâmboviţa. Pacientul avea condiţii medicale preexistente, era nevaccinat şi a fost internat pe data de 9 decembrie 2019 în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”

Astăzi, 19 februarie 2020, a fost înregistrat al doilea deces datorat gripei, din Dâmbovița.

”Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată, astăzi – 19 februarie 2020, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu privire la un nou caz de deces cauzat de virusul gripal tip A, subtip (H1) pdm 09.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, prezenta multiple comorbidităţi şi se afla internat în spital din data de 9 februarie.”

Conform DSP Dâmbovița.

Articolul precedentLegea-i dură, dar e lege! Dâmbovițean acuzat de braconaj cinegetic, după ce a crescut un căprior găsit pe câmp
Articolul următorPercheziții de amploare la o rețea infracțională, din București și Ilfov, ce realiza înmatriculări false de autoturisme