Un dâmbovițean, din Valea Lungă, a fost acuzat de braconaj cinegetic, pentru că a crescut un pui de căprior, pe care l-a găsit într-o fâneață. Conform legii, omul ar fi trebuit să anunțe autoritățile, cu privire la faptul că a luat spre creștere animalul. Nu a făcut-o, iar acum va suporta rigorile legii.

”Dura lex,sed lex” (Legea-i dură, dar e lege) dupa cum spune un celebru dicton latin. De asta s-a convins și un dâmbovițean ce, chiar dacă a  vrut să facă o faptă lăudabilă, pentru că nu a cunoscut ce prevede legea, acum va trebui să suporte consecințele.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

”La data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Lungă s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic, de săvârșirea faptei fiind bănuit un bărbat din localitate.

Din primele cercetări se pare ca bărbatul ar fi gasit pe un teren de fâneață un căprior pe care l-ar fi luat acasă și l-ar fi crescut, fară a anunta autoritățile competente.

Căpriorul a fost ridicat și predat reprezentantilor A.J.V.P.S Dâmbovița, care au procedat la punerea în libertate a animalului pe un teren cu vegetație forestieră.

în cauză, se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările evenimentului.”

Au precizat cei de la IPJ Dâmbovița.

Conform legii nr.149/2015 privind modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006, art. 23, alin.1, indice ”f” și indice ”o”:

În scopul gestionării durabile a faunei cinegetice, se interzic:

f) deținerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică;

o) refuzul de a preda gestionarului exemplarele de faună cinegetică ținute în captivitate sau coarnele lepădate de cervide;

Articolul precedentUrmărită internațional pentru furt, reținută la Pucioasa, în județul Dâmbovița
Articolul următorÎncă un deces din cauza gripei sezoniere, înregistrat în Dâmbovița. Totalul din județ a ajuns la două decese. În țară sunt 40