Proprietarul turneului de tenis, de categorie Premier Mandatory, de la Madrid, Ion Țiriac, a întins o mână de ajutor jucătoarelor românce de tenis. Sorana Cîrstea, Irina Begu și Irina Bara au primit WC (wild card) pentru a putea participa în puternicul turneu din capitala Spaniei.

Mutua Madrid Open, turneu de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 7,021,128 de dolari, a debutat cu faza calificărilor pentru tabloul principal. La turneul din capital Spaniei vor fi prezente patru românce pe tabloul principal și una în calificări.

FotoIon Țiriac, proprietar turneu Madrid (sursa foto -prosport.ro)

Simona Halep (dublă câștigătoare în 2016 și 2017) și Mihaela Buzărnescu au acces direct pe tablou principal, datorită poziției în clasamentul WTA. Târgovișteanca Sorana Cârstea (93 WTA) și Irina Begu (96 WTA) au primit un cadou imens din partea proprietarului turneului, omul de afaceri Ion Țiriac, care le-a oferit un WC (wild card) practic posibilitatea de a participa pe tabloul principal, de a obține puncte și bani, fără a a mai trece prin filtrul calificărilor.

Deasemenea omul de afaceri a mai oferit un WC pentru calificări și Irinei Bara(178 WTA), jucătoare ce deja a depășit primul tur al calificărilor și se luptă pentru accederea pe tabloul principal (04 mai 2019).

Organizatorii turneului de la Madrid au avut posibilitatea de a oferi 5 WC, pentru accederea pe tablou principal, iar dintre acestea două le-au primit româncele Cîrstea și Begu, două jucătoarele spaniole (L.Arruabarena și S.Soribes Tormo) și unul rusoaica Svetlana Kuznetova.

Dâmbovițeanca Sorana Cîrstea va debuta la Madrid în compania americancei M.Keys, cap de serie nr.13 la turneul spaniol.

Articolul precedentOld Love, în premieră la Târgoviște
Articolul următorDeplasare istorică, pregătită de suporterii Chindiei Târgoviște