Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, organizează, sâmbătă, 6 octombrie, un concert extraordinar „In memoriam Laura Stoica”. Evenimentul are lor la Teatrul ,, Tony Bulandra’’ din Târgoviște, începând cu ora 18.00.

Vor mai concerta nume grele din industria muzicală românească. Este vorba de Horia Brenciu, Aurelian Temișan, Andreea Avarvari (AVA), Eliza Manda, Bianca Sumanariu, Elianne și Vera Lascu.

De asemenea, Orchestra Simfonică ‘’Muntenia’’ a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de maestrul Daniel Jinga, va realiza acompaniamentul spectacolului.

Lansată în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, Laura Stoica a reuşit în scurt timp să cucerească inimile românilor.

După doar un an de la debut a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an triumfa pe scena Cerbului de Aur, cu primul său album. Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puţin de 5 turnee internaţionale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta și Statele Unite.

În anul 1993 a înfiinţat Laura Stoica Band, care a concertat live pe numeroase scene din ţară şi din străinătate, de-a lungul întregii sale cariere bucurându-se de succese remarcabile, indiferent de mediul în care s-a manifestat.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

„Mă bucur să vă anunț că, anul acesta, Consiliul Județean, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, continuă proiectul început anul trecut, Festivalul – Concurs Naţional „Laura Stoica”. Este un eveniment pe care, așa cum organizatorii au spus încă de la început, ne dorim să-l transformăm într-o tradiție e vieții cultural-muzicale dâmbovițene și într-un reper al muzicii românești de calitate. Intenția noastră este aceea de a readuce în lumina reflectoarelor atât amintirea iubitei interprete Laura Stoica, dar și tinere talente care aleg drumul mai puțin popular al interpretării unor piese de valoare, a unei muzici necomerciale, care face apel la sentimente și reușește încă să emoționeze”, a precizat vicepreședintele CJ Dâmbovița, Luciana Cristea.

Articolul precedentFrumusețile Dâmboviței, prezentate în premieră în Parlamentul României
Articolul următorPe 5 octombrie 2018 serbăm Ziua Mondială a Educației