Începând din 2011, de fiecare dată când data de 13 „pică” într-o zi de marți, la nivelul IGSU, s-a hotărât ca această zi să fie dedicată informării preventive a populației, sub sloganul „Preveniți ghinionul”. La nivelul ISU Dâmbovița este organizată o zi a porților deschise.

„Superstiţioşii asociază ziua de „Marţi-13” cu “ghinionul”, cu “pisica neagră”. Însă, pe marea majoritate, experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că „ghinionul”, de cele mai multe ori, ni-l facem singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne.

Cu ocazia “ZILEI  INFORMĂRII  PREVENTIVE”marţi 13 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa va desfăşura următoarele activităţi:

– în intervalul orar 10:00 – 14:00, I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa va organiza “Ziua Porţilor Deschise” atât la reşedinţa instituţiei din municipiul Târgovişte, cât şi în subunităţile operative din judeţ, unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare;

– organizarea unor puncte de informare preventivă la reşedinţă şi în subunităţile de intervenţie ale inspectoratului, unde vizitatorii vor primi diverse materiale informative. În această activitate vor fi implicate şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

– personalul din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor (SPIRC) va organiza un exerciţiu de evacuare, urmat de o lecţie deschisă, la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” Târgovişte.”

Se precizează, între altele, într-un comunicat al ISU Dâmbovița.

În prezent, la nivel naţional, IGSU derulează 2 campanii naţionale (F.O.C. şi R.I.S.C) menite să informeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă.

Articolul precedentBibliotecă în aer liber și un nou parc, în Târgoviște
Articolul următorIubesc muntele-Educație montană pentru elevi, în Bucegi