MAPN aduce echipamente de protecție din Coreea de Sud. Într-un comunicat remis de minister, se arată că acestea vor fi transportate cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

„Ministerul Apărării Naționale a solicitat Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, constând în alte 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Sitiuații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră. Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus.

Distribuirea  echipamentelor  de protecție va fi realizată  cu mijloace de transport  din dotarea IGSU, și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea  vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Coordonarea celor două zboruri s-a realizat, din partea României, de Centrul Național Militar de Comandă al MApN. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni sâmbătă, 28 martie. MApN va transmite în direct, pe pagina de Facebook, sosirea aeronavei și va pune la dispoziția jurnaliștilor imagini de la momentul sosirii aeronavei și transferului echipamentelor în mijloacele de transport rutiere”, mai scrie Ministerul Apărării Naționale.

Nu este primul transport pe care MAPN îl face în această criză de pe ruta Coreea de Sud.

Articolul precedentTrust Motors oferă 3 autovehicule Peugeot Institutului „Matei Balș”, în urma apelului la solidaritate al Trustului Realitatea
Articolul următor(FOTO)-Puternic incendiu de vegetație în Parcul Cantacuzino, de la Ciocănești, județul Dâmbovița