O rețea de falsificatori de mobilă, ce purta fără drept însemnele unei mărci celebre, a fost destructurată astăzi.Mobila, ce purta însemnele celebrei firme Versace, era asamblată lângă București. Era vorba însă de falsuri, pentru ca materialele erau aduse din Turcia și doar asamblate în România. Afaceriștii români vindeau însă mobila ca și cum ar fi fost originală. Întreaga rețea de falsificatori a fost destructurată astăzi.

Imagine

La data de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște au efectuat 5 percheziții la sediul unui agent economic din județul Ilfov, la atelierul și punctele sale de lucru din Popesti- Leordeni si Bucuresti, acesta fiind bănuit de contrafacerea și comercializarea unor obiecte de mobilier ce aparțin unor mărci inregistrate, infracțiuni prevăzute de Legea nr.84/1994.

În urma descinderilor, au fost indisponibilizate mai multe obiecte de mobilier( peste 620 de scaune, 125 de spatare pentru scaune, 171 de mese, 9 seturi de dormitoare) susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, începand cu luna ianuarie a anului 2019 și până în prezent, o femeie, de 42 de ani, din București, reprezentantul unei societăți comerciale, ar fi achiziționat din Turcia elemente de mobilier ce purtau însemnele unor mărci înregistrate și susceptibile a fi contrafacute, pe care le-ar  fi asamblat la un depozit din județul Ilfov.

Ulterior, bunurile ar fi fost comercializate către diverși agenți economici din țară.

Bănuita ar fi comercializat mobilierul și pe raza județului Dâmbovița, către un agent economic din Târgoviște, care, la rândul lui, l-ar fi vandut altor persoane fizice.

În cauză, se continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale.

Urmeaza să se stabilească prejudiciul cauzat.

În prezent, cei doi bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

Articolul precedentIarnă doar în calendar. Temperaturi peste mediile perioadei, aproape de 20 de grade Celsius, anunțate de meteorologi.
Articolul următorSorana Cîrstea a fost eliminată, de la Dubai, după doar o oră si nouă minute de joc