Polițiștii atrag atenţia deţinătorilor legali de arme letale şi neletale supuse autorizării cu privire la obligativitatea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acesteia.

„La data de 22 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 50 de ani, din localitatea Ludești, pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu a depus armele la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă. De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, două arme de vânătoare cu alice și șapte cartușe”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Totodată, polițiștii din cadrul Formațiunii Investigații Criminale Pucioasa și cei de la ordine publică au depistat un bărbat din București, ce deținea în reședința sa din orașul Pucioasa un pistol cu gaze, cu 22 de cartușe și o pușcă cu aer comprimat.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că valabilitatea permisului de armă era expirată. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar armele au fost ridicate în vederea confiscării”, mai arată oamenii legii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentMare atenție ce cumpărați și de la cine. Jandarmii au fost la datorie
Articolul următorProblemele din PNDL, luate la puricat de CJ Dâmbovița