Percheziții de amploare au fost demarate astăzi (1.11.2018) în Capitală și județele Dâmbovița,Ilfov, Dâmboviţa, Braşov şi Harghita. Au fost emise 15 mandate într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor în domeniul construcţiilor, în valoare de circa 5,5 milioane de lei. 

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2008 – 2014, administratorul a două societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni fictive, constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii şi a transferat, în mod repetat, sume de bani din contul societăţii beneficiare în contul altor societăţi complice, de unde banii au fost fie retraşi în numerar şi returnaţi, fie transferaţi în conturile unor societăţi cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a activităţii evazioniste şi disimulării originii ilicite a banilor”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis joi AGERPRES.

Suma ce formează obiectul procesului de spălarea banilor este estimată la 5.500.000 de lei.

(foto articol-ilustrativ)

Articolul precedentUpdate: (Video)| Accident grav pe A1. O victima a rămas încarcerată iar traficul pe autostradă este blocat
Articolul următorGest politic de „Halloween”. Mesaje în dovleci, pentru administrație, de la TNL Târgoviște