Penitenciarul Mărgineni, în parteneriat cu Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu din Târgoviște, județul Dâmbovița, organizează în data de 27 NOIEMBRIE 2018 o întâlnire interactivă denumită simbolic “Sărbătorim împreună o zi de istorie – 100 de ani România”, activitate ce are ca scop celebrarea centenarului Marii Uniri.

La activitatea care va avea loc în cadrul bibliotecii, începând cu ora 10.00, vor participa persoane private de libertate selecționate în cadrul activităților de reintegrare socială organizare în penitenciar.

„Având în vedere importanţa de a valorifica, din punct de vedere educativ, orice aspect al vieţii cotidiene, în beneficiul persoanelor care execută pedepse privative de libertate, Penitenciarul Mărgineni, prin sectorul de reintegrare socială, organizează acest eveniment în cadrul proiectului educațional „De vorbă cu personalităţile”, prin organizarea unor întâlniri cu personalitățile marcante din zona în care se află unitățile de detenție. Evenimentul va fi astfel marcat de prezenta doamnei profesor Emilia Luchian, cadru didactic în cadrul Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Mărgineni.

Potrivit Penitenciarului, aceste întâlniri urmăresc promovarea adevăratelor valori sociale şi dezvoltarea unor calităţi umane, precum dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea, în special la categoriile penale considerate a avea şanse mai mari de reabilitare socială, după efectuarea sancţiunilor penale.

„Contactul nemijlocit cu persoane care, prin efort propriu, susţinut, au obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă care le-au marcat existenţa acestor persoane, pot constitui subiecte de reflecţie şi pot canaliza resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedent„Valul” de accidente ușoare, pe drumurile din Dâmbovița, continuă.
Articolul următorPână când se mai pot plăti taxele și impozitele locale fără majorări de întârziere