După apariția primului caz de coronavirus, din lumea politică românească, reacționează și politicienii din județul Dâmbovița. S-ar putea să fie însă prea târziu. Liberalii dâmbovițeni au decis să se autoizoleze, având în vedere că mulți dintre ei au interacționat cu președintele filialei, Virgil Guran sau chiar cu senatorul Vergil Chițac, cel infestat cu coronavirus. Social democrații dâmbovițeni anunță, la rândul lor, că suspendă conferințele de presă.

Imagine

Conf. presă PNL Dâmbovița (12 martie 2020)- De la stânga la dreapta: Sorin Ion, Virgil Guran, Aurelian Cotinescu

Reacțiile au venit imediat după ce a fost confirmat că senatorul liberal Vergil Chițac a fost infestat cu coronavirus. Doi liberali , cel puțin, vor fi testați pentru coronavirus. Este vorba de președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, vicepreședinte al BExN al PNL, ce a interacționat direct cu Vergil Chițac. Deasemenea și Sorin Ion, inspector general la IȘJ Dâmbovița, candidat al liberalilor pentru funcția de președinte al CJ Dâmbovița, ce a anunțat (prin intermediul site-ului local bazarmedia.ro) că:

Sorin Ion, 12 martie 2020

„#stauacasă. Da, 14 zile mă autoizolez la domiciliu! Luni am fost in aceeași sală, la Palatul Parlamentului, cu o persoană confirmată astăzi pozitiv cu Covid-19. Consider că datoria civică a fiecăruia dintre noi este să facem tot ce ține de propria persoană pentru stoparea răspândirii virusului. Dacă nu pentru noi, măcar pentru cei din jur!”,

Sorin Ion și Virgil Guran au fost prezenți ,alături de conducerea liberalilor dâmbovițeni, la o conferință de presă, organizată la Târgoviște, în data de 12 martie, conferință la care au fost invitați și mulți membri de partid dar și jurnalisti, pentru a lansa candidaturile liberalilor dâmbovițeni la primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița (vezi foto mai sus). În plină campanie națională de prevenire a răspândirii coronavirusului. În condițiile în care, acum, se dovedește că au pus în pericol sănătatea tuturor celor prezenți, din perspectiva faptului că cel puțin doi dintre liberali ar putea fi infectați cu coronavirus.

Nici social democrații dâmbovițeni nu au reacționat, pănă acum în față pericolului reprezentat de coronavirus, conferințele de presa fiind la ordinea zilei pe agenda social democraților, până inclusiv în data de 12 martie. De reacționat au reacționat însă după  ce s-a anunțat oficial ca senatorul Chițac este infectat cu coronavirus.

Printr-un comunicat de presă, PSD Dâmbovița precizează că:

Filiala PSD Dâmboviţa anunţă suspendarea conferinţelor de presă, pentru
două săptămâni, în efortul general de prevenire a răspândirii COVID-19!
Comunicarea o vom desfăşura on-line, în fiecare luni şi joi, printr-o
metodă stabilită de comun acord cu reprezentanţii presei (aşteptăm
sugestii).
Perioada de două săptămâni se poate prelungi, în funcţie de evoluţia
situaţiei.
Conform normelor actuale, de prevenire a răspândirii coronavirusului pe teritoriul României, dacă , spre exemplu, liberalii dâmbovițeni prezenți la conferința de presă din data de 12 martie sunt confirmați ca infectați cu COVID 19, toti contacții acestora vor trebui izolati și testati,incluzând în această categorie și jurnaliștii prezenți la conferința de presă.
Articolul precedentSurse: Klaus Iohannis testat pentru coronavirus
Articolul următorTeste de urgență pentru COVID-19 în Parlament. Se iau probe aleșilor și jurnaliștilor