Administrația târgovișteană a finalizat un studiu de fezabilitate pentru construcția unui nou parc în oraș. Cu o suprafață de peste 16.000 de mp, parcul, ce se intenționează a fi realizat cu fonduri europene, ar trebui să coste aproximativ 1,5 milioane de euro.

Parcul urmează a fi realizat în zona denumită UM Gară ( pe terenul în care a fost amplasată o fostă unitate militară, acum cedat către administrația județeană Dâmbovița, după desființarea unității militare). Parcul, cu o suprafață de 16.841 de mp, va cuprinde: alei, fântână arteziană, loc de joacă și fitness, construcție multifuncțională și o scenă. Spațiul verde fiind de 14.834 mp.(foto-Google Maps, zona actuală)

Proiectul, al cărui studiu de fezabilitatea fost încheiat, urmează a primi finanțare prin programul REGIO, POR 2014-2020 și de la bugetul local (2% cofinanțare-141.614 lei). Valoarea totală a proiectului (ce pentru construcție și montaj are un termen de 12 luni) este de aproximativ 1,5 milioane de euro (7,08 milioane de lei).

Cum, deocamdată, a fost realizat doar studiul de fezabilitate și urmează licitații și atribuire cel mai probabil proiectul, dacă nu sunt probleme suplimentare (contestații, etc.), nu va fi finalizat înainte de anul 2020.(foto-Google Maps, zona aproximativă de intrare parc)

De remarcat este și faptul că Municipiul Târgoviște avea, la nivelul anului 2016, o suprafață verde de 100,7 Ha, reprezentând 1,9% din suprafața teritoriului administrativ, ceea ce corespunde unei valori medii de 10,76 mp de spațiu verde, pentru fiecare locuitor, cu mult sub limita de 26 mp/locuitor, impusă de Legea 24/2007 dar și de normele UE, agreate de România, în 2008.

Articolul precedentCine l-a înregistrat pe Țuțuianu? Doi,din trei, „nominalizați” nu neagă. Al treilea cere probe
Articolul următorTrandafirii au dispărut, la PSD Dâmbovița.Social democrații au înlocuit sigla partidului cu fotografia lui Adrian Țuțuianu