În urma unei razii organizate, vineri, polițiștii de la rutieră și ordine publică din Târgoviște au constatat 2 infracțiuni, au aplicat 1.680 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 401.300 lei și au reținut 75 de permise de conducere.
De asemenea, polițiștii au retras 16 certificate de înmatriculare  și 10 seturi de plăcuțe de înmatriculare.
„Polițiștii rutieri și efectivele de la ordine publică au organizat o razie în municipiul Târgoviște și pe principalele drumuri din județ pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise participanții la trafic. În cadrul activităților din teren, polițiștii au verificat și legalitatea transportului de mărfuri și persoane,  comerțul practicat în zona drumului public și lucrările efectuate în proximitatea părții carosabile. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.680 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 401.300 de lei, cele mai multe dintre acestea, 1.552, fiind pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.
Astfel, 453 de amenzi au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță, 60 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil, 100 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 41 pentru opriri neregulamentare și 39 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor.
Alte 357 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru circulație pe sensul opus de mers, 20 pentru defecțiuni tehnice și 2 pentru depășiri neregulamentare.
„Pentru comerțul ilegal din zona drumurilor au fost aplicate 56 de amenzi în conformitate cu prevederile O.G nr. 43/1997, iar pentru abaterile comise de căruțași, pietoni și bicicliști, 177. Pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea nr. 61/1991 și Legea nr. 12/1990, au fost aplicate câte 8 sancțiuni contravenționale. De asemenea, polițiștii au reținut 75 de permise de conducere, dintre care 38 pentru neacordarea priorității de trecere, 23 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și 10 pentru circulație pe sensul opus de mers. În plus, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare și 10 seturi de plăcuțe de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni și confiscate bunuri în cuantum de 400 de lei. La activitate, a participat și structura de prevenire a criminalității care a stat de vorbă cu participanții la trafic și le-a oferit materiale informativ-preventive”, se mai arată în document.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentCum arată stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște. Cele mai recente fotografii din șantier
Articolul următorVIDEO Bătrână dispărută găsită cu ajutorul dronei. Polițiștii, ajutați de un tânăr