Activitatea se înscrie în proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor „Atenţie! E viaţa ta!” şi a fost  realizată de Inspectoratul Județean de Poliţie  Dâmboviţa, prin structura de prevenire, în parteneriat cu: Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei, Tribunalul Dâmboviţa, Organizaţia „Salvaţi Copiii”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea „Valahia” din Târgovişte – Facultatea de Drept.
Au participat elevi şi cadre didactice de la şcolile gimnaziale „Vasile Cârlova”, „Tudor Vladimirescu” şi „Radu cel Mare” din Târgovişte, de la școlile gimnaziale din Aninoasa și Fieni, dar și de la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte.
„Activitatea a debutat cu o sesiune de informare privind prevenirea și combaterea faptelor de corupție realizată de către polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița. Concursul a avut ca scop aprofundarea de cunoștințe juridice din perspectivă penală, dar și teologică pentru prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor. Astfel, a fost facilitat accesul elevilor la cunoștințele fundamentale de drept și de religie, promovarea unei culturi juridice menite să încurajeze respectul față de lege, echitate socială și atitudine civică. La final, participanții au primit diplome și cadouri din partea organizatorilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.
Articolul precedentIncompatibilitate pentru viceprimarul din Găești
Articolul următorConferinţa „Rolul jurisprudenţei în interpretarea şi aplicarea dreptului”, la Tribunalul Dâmbovița