Hotelierii din zona turistică Padina Peștera și autoritățile județului Dâmbovița discută despre înființarea unui Serviciu Public de Transport la Peștera-Moroeni. Administrația Județeană Dâmbovița intenționează să deschidă în premieră o linie microbuze pentru de transportul în comun până în Stațiunea Turistică Peștera-Padina (Stația de Telecabină).
Microbuzele ar urma să plece din București pe traseul prin Moroeni, TransBucegi, Cabana Dichiu, Zănoaga, Padina, Peștera.
„Există o discuție cu un transportator. E posibil să fie o cursă București – Târgoviște – Moroieni – Peștera, o societate care este disponibilă să facă o cursă pe zi, dimineața și la întoarcere. A rămas că vom avea o masă rotundă cu autoritățile și Asociația Turistică Padina – Peștera în privința aceasta. Posibil să avem mai mulți turiști către Padina – Peștera pentru că bucureștenii nu se mai duc spre Bușteni, ci vin spre Moroieni. Credem că pe timp de vară ar putea crește numărul turiștilor pe timp de vară, ținând cont că pot veni direct din București în stațiune”, primarul comunei Moroieni, Mihai Moraru.
Șeful CJ Dâmbovița a precizat că în perioada următoare se vor face analize în privința asta pentru o cursă de weekend.
„Am discutat acest lucru cu Direcția de Insfrastructură din cadrul CJ Dâmbovița, dar nu va fi o cursă zilnică. Probabil va fi o cursă de sfârșit de săptămână pentru început, probabil vineri – sâmbătă – duminică. Nu știu dacă ar crește neapărat numărul de turiști în zonă, dar ar satisface o necesitate. Se vor face analize”, a precizat președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.
În acest moment variantele de acces către zona turistică a județului Dâmbovița sunt mașinile personalepe DJ 714 (neasfaltat, plin de gropi) și pe DJ 713 care este periodic închis pentru efectuarea unor lucrări de foraje.
Articolul precedentVIDEO O tornadă a fost filmată în Munții Bucegi, aproape de Piatra Arsă
Articolul următorSalvamontișii din Dâmbovița au organizat, pentru al patrulea an, concursul de alergare montană „Atinge Omu”