Pe 6 decembrie este Sfântul Nicolae! Află ce trebuie să faci pentru a avea noroc. Tradiții și obiceiuri românești.

Sf Nicolae 2019. In credinta populara Sfantul Nicolae mai este cunoscut si sub numele de San-Nicoara.

Se spune ca el pazeste soarele care incearca sa se strecoare pe langa el pentru a ajunge la taramurile de miazanoapte pentru a lasa lumea fara caldura si fara lumina.

Sf Nicolae 2019. De ce este bine să aduci în casă crenguțe de pomi

In unele zone ale tarii, in ziua de Sfantul Nicolae oamenii aduc in casa cregunte de pomi fructiferi pe care le pastreaza in apa langa icoane ca sa infloreasca pana de Anul Nou.

Iar daca aceste crengute vor inflori pana cand anul se sfarseste, anul care vine va fi unul foarte roditor si plin de satisfactii.

Fetele fac plăcinte de Sfântul Nicolae

In alte regiuni fetele se aduna in ajunul sarbatorii pentru a face placinte, iar seara, la ora noua fix, flacaii navalesc peste ele si petrecerea incepe.

In zona rurala, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg gazda in casa careia repetitiile pentru colinda de Craciun si de Anul Nou vor avea loc.

Sf Nicolae 2019. Începutul iernii

Sf Nicolae 2019. In popor se crede ca de Sfantul Nicolae incepe in adevaratul sens al cuvantului iarna. In aceasta zi Mosul isi scurtura barba sura si incepe sa ninga. Iar daca nu ninge inseamna ca Sfantul Nicolae a intinerit.

Sf Nicolae 2019. Daruri pentru cei cuminți

In fiecare an, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii stiu ca trebuie ca ghetulele sau cizmulitele lor sa fie lustruite, deoarece Mos Nicolae va veni pe la ei sa le aduca daruri celor cuminti.

Toate amănuntele despre sărbătoarea de Moș Nicolae le găsiți pe realitatea.net

Articolul precedentGest impresionant! Doi frați, de 8 și respectiv 10 ani, au fost ajutați de pompieri, de „Ziua Voluntariatului”
Articolul următor„Crimă și pedeapsă” la miezul nopții. Premieră teatrală neobișnuită, la Târgoviște