Va mai curge multă apă, probabil, pe Ialomița, până ce autoritățile își vor da acceptul și, mai ales, vor găsi o soluție pentru înființarea unei stații de Ambulanță deservită de personal calificat. Același lucru este valabil și pentru un punct de lucru al ISU.
Săptămâna trecută au avut loc două evenimente tragice, iar ambulanța a ajuns extrem de târziu. Un bucureștean de 66 de ani a căzut de la etajul 3 al unui hotel de pe Platoul Padina-Peştera din Munții Bucegi. De asemenea, un alt bărbat de 61 de ani a decedat în urma unui infarct miocardic. Turistul se afla cu soția în zona Padina-Peştera, când, dintr-o dată, i s-a făcut rău și a căzut secerat la pământ.
În ambele cazuri, ambulanța a făcut mai bine de o oră până la pacienți.
În momentul de față, pentru o urgenţă în munte, ambulanţa trebuie să parcurgă peste 50 de km, adică de la Fieni până la Peştera.
Parlamentarii de Dâmbovița i-au cerut, anul trecut, ministrului Turismului, înființarea unui Centru multifuncțional pentru servicii de urgență și jandarmerie montană în zona Peștera, comuna Moroeni.
La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița chiar a fost elaborată deja documentația tehnico-economică aferentă acestui obiectiv, aceasta aflându-se acum în faza DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenții – n.r.) , iar valoarea investiției este estimată la aproape 9 milioane de lei, cu tot cu TVA.
În luna martie, Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre prin care zona Padina-Peștera, din județul Dâmbovița, era atestată ca stațiune turistică de interes național.
Articolul precedentGreviștii de la SC Electroaparataj Târgovişte nu găsesc înțelegere la conducerea societății. 79 de zile de grevă, deja
Articolul următorSituație incertă la echipa de baschet a CSM Târgoviște. Teoretic, echipa este exclusă din toate competițiile naționale