Clinica medicală unde s-a produs tragedia, prin care un copil de un an și 10 luni a decedat, în 2018, a suspendat relațiile contractuale cu personalul medical implicat în acest caz. Reacția vine la o zi după anunțul Colegiului Medicilor, ce spunea că a fost vorba de o culpă medicală în acest caz.

Cazul micuțului din Găești, ce a decedat la Sanador, în București, în urma unei operații de hernie inghinală, (detalii aici realitatededambovita.net) a stârnit interesul întregii societăți românești, în principal pentru că era vorba de un mod de abordare a actului medical, în România. La o zi distanță de anunțul Colegiului Medicilor, ce stabilea că a fost vorba și de o culpă medicală, clinica, unde micuțul din Găești a decedat, a reacționat, printr-un comunicat de presă.

„Spitalul Clinic Sanador anunta ca, in urma cercetarilor efectuate de Colegiul Medicilor Bucuresti in cazul decesului copilului Stefan Alexandru Duta, activitatea chirurgicala a medicilor sanctionati a fost suspendata.

Mentionam ca Spitalul Clinic Sanador a reziliat imediat dupa decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principala.”

Sanador precizeaza ca activitatea Sectiei de Pediatrie, precum si a celor 18 linii de garda permanente care deservesc toate sectiile spitalului, se desfasoara in continuare in parametri normali.

Ca oameni si profesionisti, suntem recunoscatori pentru fiecare viata salvata, fiecare clipa castigata, fiecare batalie cucerita in fata suferintei. Pierderea unei vieti, si cu atat mai mult pierderea unei vieti de copil, este cel mai critic eveniment din viata oricarui medic salvator si a oricarui spital care trateaza cazuri medicale complexe, asa cum se intampla zilnic la Spitalul Clinic Sanador.

Cercetarea interna realizata de managementul spitalului indica faptul ca nevoile medicale intra si post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate in acord cu practicile curente din chirurgia pediatrica internationala si au tinut cont de toate afectiunile pacientului anterioare internarii in spital, asa cum rezulta din Foaia de Observatie, singurul document care inregistreaza in mod obiectiv evolutia pacientului.

Ne exprimam intreaga disponibilitate si deschidere de colaborare cu institutiile statului implicate in cercetarea acestui caz si dorim sa punem la dispozitia acestora toate documentele medicale si informatiile care sa ajute la determinarea exacta a evenimentelor”

Se precizează în acest comunicat.

Articolul precedentUn șofer de tractor, neglijent, s-a ales cu dosar penal
Articolul următorMeteorologii ANM au emis cod galben de vânt puternic. Zonele afectate