PSD a instalat-o pe Rovana Plumb la conducerea interimară a organizației din Dâmbovița, însă membrii importanți sunt alături (încă) de Țuțuianu. Mai mulți primari și vicepreședinți PSD din Dâmbovița își vor da demisia în urma excluderii senatorului din partid, potrivit unor surse interne.

Primarii PSD din Dâmboviţa şi-au anunţat susţinerea totală pentru liderul lor, Adrian Ţuţuianu, la ultimele întâlniri din interiorul partidului, în ciuda faptului că înregistrările ajunse în presa centrală i-au deranjat pe Dragnea și alți lideri.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, 29 octombrie, doi primari au spus că susţinerea pentru Ţuţuianu va fi dusă la extrem.

„O să ne întâlnim și o să vedem ce stabiim. Este o decizie contra partidului. Să ai rezultate pe care le-am avut noi la Dâmbovița si să îl escluzi pentru ce au spus unii sau alții, nu e în regulă. Noi o să avem o întâlnire, o să îl susținem în continuare. O să vedem ce se va întâmpla. Vin alegerile peste câteva luni, numai asta ne trebuia nouă acum, să rupem partidul. În seara asta sau mâine dimineăță ne întâlnim. O să propunem și un miting. Am zis că ne susținem președintele indiferent de decizie și luăm în calcul chiar și demisiile”, a spus Ionel Olteanu, primarul comunei Morteni.

Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu.

„Nu am spus că îmi voi da demisia. Am spus că el are susținerea noastră și am putea ajunge până acolo. Mi se pare un gest firesc, normal, pentru că omul ăsta a muncit enorm în anii ăștia. Am ajuns aici datorită lui. Azi sau mâine ne vom strânge, vom vedea ce poziție avem și vom alege o decizie. Este o execuție politică. Ar fi păcat ca într-un partid atât de mare, din cauza unor neînțelegeri, să se distrugă. Nu cred că e cel mai bun mod de a face politică. Cei care vor să își dea demisia, să și-o dea. Au fost discuții. Nu trebuie să fim toleranți la o astfel de decizie”, ne-a declarat Constantin Miu, primarul comunei Valea Mare şi vicepreşedinte PSD Dâmboviţa.

Surse din interiorul partid ne-au spus că în orele următoare vor fi vicepreședinți ai organizației județene care își vor înainta demisiile din funcții. În total sunt 16 vicepreședinți aleși în frunte cu Țuțuianu, iar mulți dintre ei vor face un pas în spate.

Articolul precedentȘoc în PSD Dâmbovița, după excluderea din partid a lui Adrian Țuțuianu.Rovana Plumb este anunțată ca președinte interimar
Articolul următorSectorul legume-fructe va fi lovit crunt în 2019 din cauza secetei din 2018