Captură impresionantă și periculoasă realizată de polițiștii dâmbovițeni. Sute de kg de produse posibil toxice, pentru protecția plantelor, ce nu sunt autorizate pe teritoriul României, au fost descoperite în posesia unui bărbat din județul Vrancea, aflat în localitatea dâmbovițeană Răzvad.

Astăzi (23 aprilie 2019) polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și substanțe periculoase, în colaborarea cu efective de la Seviciul de Investoigare a Criminalității Economice și Servicicul Rutier, l-au descoperit pe bărbatul de 50 de ani, din județul Vrancea. Acesta deținea fără drept, în vederea comercializării, produse pentru protecția plantelor fără omologare pe teritoriul României și pentru care nu deținea documente justificative de proveninență.

Polițiștii au ridicat 250 de kg și 76 de litri de produse pentru protecția plantelor, bunuri a căror valoare se ridică la suma de 10.000 de lei.

Bărbatului din Vrancea i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de producere, deținere, precum și orice operațiune privind circulația produselor ori substanțelor toxice, de cultivare în scop de prelucrare a plantelor care conțin astfel de substanțe, ori de experimentare a produselor sau substanțelor toxice fără drept ( art 359 alin. 1 Cod penal).

Articolul precedentAu prădat trei biserici, chiar în Săptămâna Mare
Articolul următorTârgoviștean reținut, după mai multe lovituri la bisericile din Dâmbovița