FOTO: cronica-gaestiului.ro / Liviu Lazăr
FOTO: cronica-gaestiului.ro / Liviu Lazăr

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovța, dr. Sandu Tolea, a declarat că tradiția „Botezul Cailor” de la Vișina este ilegală. Astăzi și Poliția a anunțat că bătăușii de cai s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

„Din punctul meu de vedere este o activitate ilegală, chiar dacă este vorba de o tradiție, Botezul Cailor, având în vedere faptul că în România, în momentul de față evoluează pesta porcină. Conform hotărârii de Guvern, toate aglomerările de animale trebuie notificate Direcției Sanitar Veterinare. Ele sunt interzise”, a declarat dr. Sandu Tolea, director DSV Dâmbovița.

Primăria riscă o amendă de la DSV de până la 10.000 de lei.

Poliția din Dâmbovița s-a autosesizat în cazul cailor schingiuiți de la Vișina, imediat după concursul de tracțiune, care a avut în cadrul evenimentului „Botezul Cailor”, de duminică, 6 ianuarie.

Oamenii legii au întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de legea 205/2004.

„La nivelul Sectiei nr.10 Poliție Rurală Petrești s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvărșirii infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevazută de Legea 205/2004. În prezent, cercetarile sunt efectuate față de 3 bărbăți, toți din localitatea Vișina”, a precizat subcomisar de poliție, Alexandru Ciurea, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Dosarul penal a fost întocmit pe numele proprietarilor cailor, care, supăraţi că nu au câştigat nimic în timpul concursului, şi-au pus la respect animalele după terminarea evenimentului. Aceștia au vârstele de 42, 24 și 21 de ani.

Articolul precedentReținut la două luni după ce a provocat un accident și i-a bătut pe ocupanții mașinii lovite
Articolul următorVideo| Victor Ponta dezlănțuit, la adresa lui Liviu Dragnea. Avertismente pentru Plumb și Teodorovici