Vântul puternic din ultimele zile a favorizat înzăpezirea Drumului Județean 713, cunoscut sub numele de Transbucegi. Autoritățile au decis că acesta va rămâne închis circulației până la o dată incertă.

„Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din ultimele zile, înregistrate în zona montană a județului Dâmbovița și care au favorizat înzăpezirea drumului județean 713, sectorul de la km 12 + 00 până la intersecția cu drumul către cabana Piatra Arsă, facem precizarea că acesta rămâne închis circulației publice până la finalizarea activităților specifice de înlăturare a cantităților de zăpadă aduse de viscolul intens”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Autoritățile recomandă participanților la trafic și turiștilor să respecte și să acorde atenție sporită indicatoarelor de restricție instalate în zona cabanei Dichiu și să se informeze, în prealabil, dacă sectorul mai sus menționat este într-o stare corespunzătoare pentru accesul rutier.

„Menționăm, totodată, că SC LDP Dâmbovița SA, operatorul care are contractate serviciile de deszăpezire pe cei 4 km ai DJ 713, din zona Piatra Arsă, depune toate eforturile pentru a reduce perioada de închidere a circulației”, mai arată CJ Dâmbovița.

Accesul către platoul Padina – Peștera se poate realiza în condiții specifice sezonului rece atât pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci – Padina Peștera, cât și pe traseul DJ 713, de la DN 71 Cota 100 – Moroeni – cabana Cuibul Dorului – cabana Dichiu – drum de legătură Zănoaga – Bolboci – Peștera.

Articolul precedentControl judiciar pentru doi tineri ce au atacat o femeie, pe stradă, la Târgoviște
Articolul următor22 de copii au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Târgoviște