Cozile interminabile din vămile din vestul țării, pe sensul de ieșire din România spre Ungaria și vestul continentului, vor deveni amintire. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din România a anunțat că partea maghiară a renunțat,în noaptea de 16-17 iunie, la restricțiile de tranzitare a teritoriului său, ce fuseseră impuse doar pentru cetațenii români, ce nu aveau contract de muncă în afara țării.

Conform unui comunicat de presă ce a fost transmis de Ministerul de Interne, prin intermediul Prefecturilor din țară:

„În urma refuzului autorităților de la Budapesta de a permite tranzitarea Ungariei cetățenilor români care nu au contracte de muncă în alte țări europene, oficialii Ministerului Afacerilor Interne din România au inițiat discuții cu partenerul maghiar.

Discuțiile demarate la începutul acestei săptămâni au avut drept scop eliminarea restricțiilor care au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei solicitate unilateral cetățenilor români.

Oficialii maghiari ne-au transmis, în după-amiaza zilei 16 iunie, că din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00.00, ora Budapestei, respectiv ora 01.00, ora României, vor fi eliminate restricțiile de tranzitare a teritoriului național al Ungariei pentru toți cetățenii români.

Discuțiile purtate de reprezentanții MAI cu partea maghiară se înscriu în acțiunile Ministerului Afacerilor Interne din toată această perioadă pentru a asigura cetățenilor români posibilitatea de a ieși și de a reveni în țară în condiții cât mai bune.

Ministerul Afacerilor Interne își exprimă, în continuare, hotărârea de a depune toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea dreptului cetățenilor români la liberă circulație, asa cum și noi respectăm acest drept cetățenilor unguri.”

Se precizează într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Dâmbovița.

Articolul precedentVești proaste de la meteorologi. Coduri portocalii și galbene, de furtună și precipitații, până în 20 iunie. Sunt posibile inundații
Articolul următorTrei dâmbovițeni au fost reținuți pentru trafic de droguri și braconaj