Au fost imagini aproape de necrezut, la aproximativ 1600 de metri altitudine,în munții Bucegi. Sute, dacă nu cumva mii de mașini, încărcate cu turiști, ce au vrut sa petreacă sfârșitul de săptâmână în zona montană au invadat stațiunea Padina-Peștera. S-au creat adevărate ambuteiaje, ca în mijlocul marilor aglomerări urbane, fiind nevoie chiar si de dirijarea circulației.

Imagine

Profitând de eliminarea restricțiilor în ceea ce privește deplasarea si de week-end-ul prelungit din perioada Rusaliilor, mii de români s-au grăbit să ia cu asalt si zonele montane. În Dâmbovița, stațiunea Padina-Peștera a fost un adevarat furnicar de masini. Ceea ce este cu adevarat incredibil este că totul se petrece la aproximativ 1600 de metrii altitudine, și după ce, cei care au venit aici au avut de parcurs un drum de munte destul de complicat,în special pe varaianta DN 71-DJ 713, dinspre Târgoviște sau Sinaia. DJ 713 a fost redeschis complet circulatiei pentru autoturisme abia în data de 5 iunie.

video

Imagine

Imaginile surprinse în zona Padina-Peștera (publicate de catre cei de la Asociația Turistica Padina Peștera, pe pagina de facebook) din acest final de săptămână, sunt cu adevărat incredibile. În vârf de munte s-au creat adevarate ambuteiaje, precum în marile orașe, mii de mașini umplând pâna la refuz toate poienile cât si portiuni însemnate ale drumului,în zonă. În imagini se vede cum un reprezentant al Salvamont dirijeaza traficul, practic drumul către singurul hotel din zonă fiind blocat, pe un sens de mers, de numaul mare de mașini.

Proprietarii de pensiuni, cabane sau hoteluri din zonă spun că ar trebui create parcări mai mari, dar ignoră cu desăvârșire faptul ca aerul curat de munte va deveni, dacă nu cumva s-a  întâmplat deja acest lucru, doar o amintire, zona semănând din ce în ce mai mult, din acest punct de vedere, cu orice aglomerare urbană, unde noxele, de orice tip, sunt parte din peisajul cotidian.

Articolul precedentAtenționare meteorologică! Urmează alte zile cu furtuni și ploi însemnate (și) în Dâmbovița
Articolul următorDoar 125 de cazuri noi de coronavirus. Două sunt raportate pentru județul Dâmbovița (total 319 cazuri)