Un incendiu de vegetație scăpat de sub control a pus pe jar pompierii dâmbovițeni. Aproximativ 5 ha de vegetație și pădure de pin au fost mistuite de flăcări, pe dealurile din zona localității Pietroșița, din Dâmbovița.

Peste 60 de pompieri și lucrători silvici  s-au luptat în această dupăamiază cu flăcările ce au cuprins rapid o porțiune de pădure din zona premontană, de la Pietroșița. Pădurea de pin mistuită de flcăcări aparține Ocolului Silvic Pucioasa, iar din cauza terenului accidentat și a faptului că în zonă se manifestau mai multe focare de incendiu (5 ha de teren cuprinse de flăcări)  intervenția de localizare a incendiului a fost  deosebit de dificilă.

La acțiunea de stingere au participat 25 de pompieri de la Detașamentul Pucioasa, 25 de lucrători silvici de la Ocolul Silvic Pucioasa și 10 voluntari din cadrul SVSU Pucioasa. Spre orele serii incendiul a fost localizat, fiind săpate inclusiv șanțuri de protecție, pentru a se limita propagarea flăcărilor.(video)

 

Și la această oră pompierii staționează în zonă pentru a căuta focare ascunse rămase nedepistate.

Conform informării ISU Dâmbovița, au ars lăstăriș, vegetație uscată înaltă și doborâtură de pin, pe o suprafață de aproximativ 5 ha.

Articolul precedentAdolescent fără permis auto, dar cu autoturismul furat. Se plimba liniștit. A fost reținut
Articolul următorVolei feminin: CSM Târgoviște se impune fără emoții, în deplasarea de la Lugoj