Cinci județe au fost, pe parcursul zilei de 13 noiembrie, sub atenționare de tip Cod roșu de vânt. Reprezentanții pompierilor (ISU) din mai multe județe (printre care și Dâmbovița) au decis ca atenționarea să fie inclusă și în mesajele Ro-Alert, fiind prelungită în două rânduri perioada de atenționare. La Vârful Omu, din Bucegi, vântul a bătut, la rafală, cu 170 km/h.

Atenționarea de tip Cod Roșu (de vânt) a fost valabilă pe parcursul zilei de 13 noiembrie, în zonele înalte (peste 1800 de m) din Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov și Sibiu.

Ultima prelungire a intervalului orar de atenționare (pentru Codul Roșu) a fost valabilă până la ora 00.00 a zilei 14 noiembrie.

Imagine

În Bucegi, la vârful Omu (2507 m) rafalele de vânt au depășit și 170 km/h, după cum spun meteorologii de la stația meteo din zonă. Unul dintre aceștia a și postat pe pagina de facebook personală, câteva imagini, din momentul în care zona era sub incidența Codului Roșu de vânt. Chiar dacă „lucrurile” din zonă nu sunt luate pe sus (dat fiind specificul zonei) sunetul din postare spune totul, despre modul în care a bătut vântul în zonă.

(Sursa video– Radu Manta, facebook)

Pe Vârful Omu rafalele de vânt au depășit 170 km/h…

Publicată de Radu Manta pe Miercuri, 13 noiembrie 2019

Articolul precedentAmical de „lux” pentru Chindia Târgoviște, contra celor de la FCSB
Articolul următorPro România DB-Niciun sfat pentru alegătorii lui Mircea Diaconu, pentru turul II al prezidențialelor