Viitorul pieței muncii,  necesitatea pregătirii unei forțe de muncă adaptată la schimbările radicale generate de automatizarea crescândă, decalajul de competențe și temerile de insecuritate în muncă, sunt temele abordate la întâlnirea de toamnă a regiunilor europene (ARE) ce are loc la Bruxelles. La conferința organizată astăzi (4 decembrie 2019) au luat parte și reprezentanții județului Dâmbovița.

Imagine

Reuniunea de toamnă a Biroului Adunării Regiunilor Europene (ARE), organizată la Bruxelles, are loc în perioada 4-5 decembrie.

Biroul se reunește în vederea adoptării priorităților politice ale ARE, pentru perioada 2020-2025 și, de asemenea, găzduiește două dezbateri, cu participarea mai multor parlamentari europeni, pe tema obiectivelor de dezvoltare sustenabilă și a digitalizării.

 Consiliul Județean Dâmbovița este membru în cadrul Adunării Regiunilor Europene din anul 1997, urmare a hotărârii CJD, numărul 24/22 iulie 1997. ARE este un organism de cooperare interregională și de susținere a intereselor regionale la nivel european.

Imagine

Președintele CJD, Alexandru Oprea, a participat la conferința organizată de ARE, pe tema inovației, sub genericul ”Shaping a future that works for everybody” („Conturarea unui viitor pentru toată lumea”). Au luat parte reprezentanți ai sectoarelor public și privat, specialiști, antreprenori, cadre universitare, factori de decizie politică din diverse domenii.

Conferința a fost deschisă de vicepreședintele ARE pentru cooperare și parteneriate strategice, Jan Luc Vanraes, iar în cadrul acesteia au avut loc dezbateri pe tema viitorului pieței muncii, dar și a necesității pregătirii unei forțe de muncă adaptată la schimbările radicale generate de automatizarea crescândă, decalajul de competențe și temerile de insecuritate în muncă. Sectoarele vizate sunt: sănătatea, turismul, industria, agricultura și comerțul.

Imagine

Evenimentele amintite sunt găzduite de capitala Belgiei, care deține vicepreședinția ARE, evenimentul fiind organizat în cooperare cu regiunea Catalunia.

Județul Dâmbovița se confruntă cu o lipsă a forței de muncă,în ultimii ani, datorată în special fenomenului foarte accentuat al migrației.

Articolul precedentSuporterii Chindiei Târgoviște s-au supărat pe club și jucători
Articolul următorFOTO| Scandal imens la Târgoviște, ce vizează o construcție ce se ridică lângă o biserică monument