Chiar înainte de ziua de 1 martie, poliștii dâmbovițeni au întreprins o acțiune de proporții, în cele mai importante piețe de desfacere a florilor din Târgoviște. Acțiunea s-a soldat cu zeci de amenzi și confiscări de flori, de la comercianții ce nu dețineau autorizații.

Acțiunea organizată de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice a vizat, la Târgoviște, „Piața Tricolorului” și „Piața 1 Mai”, adică locurile cele mai aglomerate, în această perioadă, unde se află și cei mai mulți comercianți de flori. Potrivit IPJ Dâmbovița:

„La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat controale pentru verificarea legalității activităților de comerț, desfășurate de agenții economici din Piața Tricolorului și din Piața 1 Mai, ambele din Târgoviște.

Au fost verificați 37 de agenți economici, persoane fizice și juridice, iar pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 12.500 de lei.

Din totalul amenzilor, 23 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Totodată, au fost confiscate 457 de flori și aranjamente florale, 795 de mărțișoare, 10 lumânări decorative și 10 borcane cu miere, bunuri pentru care nu existau documente justificative de proveniență.”

 

Foto articolcaracter ilustrativ

Articolul precedentUSR Dâmbovița, acțiune în forță pentru strângere de semnături
Articolul următorEchipa de volei a CSM Târgoviște face apel la sprijinul suporterilor