Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Înalt Prea Sfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a plecat la Domnul, anunță Trinitas, televiziunea oficială a Patriarhiei Române. După o luptă cruntă cu coronavirusul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și-a dat în acestă noapte ultima suflare, scrie realitatea.net. 

Deceseul a fost anunțat și de INSP, moartea înalltului prelat fiind anunțată ca decesul cu numarul 1141 din România, din cauza coronavirusului. Conform INSP:

Deces 1141

Bărbat,90 de ani, județ Suceava, preot

Data confoirmare:20.04.2020

Data deces:19.05.2020.

Cpmorbiditați:HTA, Boală cardiacă ischemică

Potrivit doxologia.ro, ÎPS Pimen a murit la ora 00:50, după ce a suferit al doilea atac de cord.

Trinitas TV a publicat pe Facebook, la ora 1:29 noaptea, un mesaj că Arhiepiscopul Sucevei a murit.

ÎPS Pimen a fost confirmat cu COVID-19 pe 20 aprilie. În aceeași zi, a fost transferat de urgență cu un elicopter la Institutul „Matei Balș” din București, unde a fost internat la terapie intensivă.

Starea sa a fost de la început critică, din cauza vârstei înaintate.

La „Matei Balș”, Arhiepiscopul Sucevei a primit un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentVIDEO: Noi măsuri de la Cotroceni. Klaus Iohannis: ”VIRUSUL este, încă, printre noi! Să nu irosim ce am câștigat cu mari sacrificii”
Articolul următorAtenționare meteo! Potop și în Dâmbovița, timp de două zile. Furtuni puternice,în mai multe zone ale țării