Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat specialiştilor în sănătate publică un Plan de acţiune, suplimentar, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum şi pregătirea unui set de măsuri pentru intervenţia sistemului de sănătate publică în cazul apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus. Specialiştii anunţă că numărul infecţiilor respiratorii este în creştere, iar DSP Bucureşti a recomandat suspendarea cursurilor pentru trei zile, în nouă unităţi din Capitală.

Ministrul Victor Costache a cerut pecialiştilor un plan de măsuri, în eventualitatea apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

”Un grup de specialişti în sănătate publică, boli infecţioase şi microbiologie se va întâlni mâine sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de stat pentru a propune ministrului Sănătăţii măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Reamintim că, în săptămâna trecută s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), iar specialiştii se aşteaptă în perioada următoare la o circulaţie mai intensă a virusurilor gripale”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, până la data de 12.01.2020, au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătăţii.

”Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că, odată cu începerea cursurilor în unităţile de învăţământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea creşte. O importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi. Astăzi, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a luat decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de 3 zile, în clase din 9 unităţi de învăţământ din Bucureşti”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Caracteristici virus

Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie. Tipul de pneumonie este provocat de un virus din aceeaşi familie de virusuri ca cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), potrivit cercetătorilor din China.

În total au fost înregistrate 291 de cazuri în oraşele mari ale Chinei, inclusiv Beijing şi Shanghai. Cei mai mulţi pacienţi au fost înregistraţi în Wuhan, oraşul cu 11 milioane de locuitori unde a izbucnit epidemia.

Mai multe amănunte pe www.realitatea.net

Articolul precedentPoliția avertizează. S-a schimbat legea. Vezi pentru ce poți să te alegi cu amendă, de acum înainte
Articolul următorTamponare în lanț la Ocnița, în județul Dâmbovița. Trei autoturisme implicate în accident