Coronavirus România – Ministrul Sănătății anunță că e o certitudine, vom trece la scenariul trei privind coronavirus, adică o să depășim 100 de cazuri de infectare. Sunt 47 de cazuri confirmate (11 martie, ora 23.00),în România.

„Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi, avem resursa umană necesară, avem paturile de terapie intensivă, încă avem consumabile, ne luptăm cu orice înseamnă fenomen speculativ, de aceea am blocat exportul paralel”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

„Este un sistem sanitar slăbit, este un sistem sanitar care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul, un sistem sanitar care are foarte mult până va ajunge la nivelul Franţei, Germaniei sau Italiei care aţi văzut cât de repede un sistem sanitar ultraperformant cum a fost dat peste cap de această epidemie de COVID-19”, a mai declarat ministrul la o televiziune de știri.

Coronavirus Romania.

Potrivit autorităţilor, scenariul 2 va presupune următoarele măsuri suplimentare: anchete epidemiologice mai extinse, secții separate pentru coronavirus în spitale, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, adică cele pentru boli cronice sau intervenții programate şi un control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele care sunt în zona roșie sau zona galbenă. Victor Costache a explicat că autorităţile se pregătesc pentru a trecere în scenariul 3 sau 4.

 Pe 4 martie, autoritățile au adoptat o decizie legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România. Scenariul 1 presupune existenţa de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Scenariul 2, de la 26 până la 100 de cazuri, scenariul 3, de la 101 până la 2.000 de cazuri de infecție, iar ultimul scenariu vorbeşte deja despre peste 2.001 cazuri de îmbolnăvire.

Bilant complet al cazurilor de coronavirus din Romania.

Bilanțul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 47. Ultimele cazuri au fost anuntațe aseară după ce testele au ieșit pozitiv pentru o femeie de 63 de ani. S-a dat alarma la nivel modnial! Organizația Mondială a Sănătății a decis să declare că epidemia de Covid-19 a devenit pandemie. Până acum peste 120.000 de oameni au fost contaminați, iar numărul cazurilor din afara Chinei s-a multiplicat de 13 ori în ultimele două săptămâni.

Detalii despre toate cazurile confirmate de îmbolnăvire, din România, găsiți aici, www.realitatea.net

Articolul precedentCutremur de magnitudine însemnată (și) joi dimineață în România
Articolul următor10 dosare penale pentru furt de energie electrică, la Iedera, în Dâmbovița