Dan Barna, candidatul USR-PLUS, și-a recunoscut înfrângerea din primul tur al alegerilor prezidențiale, la puțin timp după miezul nopții, după ce imediat după publicarea exit-poll-ulurilor se arăta optimist. „Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2”, a scris el pe pagina de Facebook. Într-o conferință de presă(11 noiembrie) Dacian Cioloș și Dan Barna au anunțat că votanții lui Dan Barna au o singură opțiune în turul 2 – Klaus Iohannis.

Declarații la „cald”

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi. Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi”, a scris Dan Barna, pe pagina de Facebook.


El a adăugat că „dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara”.

„Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție”, a subliniat el.

Conf. presă Dacian Cioloș și Dan Barna (11 noiembrie 2019)

„Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a precizat Dan Barna.

Declarații 11 noiembrie

Într-o conferință de presă comună (11 noiembrie 2019), Dacian Cioloș și Dan Barna au anunțat că cele dou formațiuni vor continua împreună, iar la finalul acestei săptămâni, va exista o întâlnire a forurilor de conducere din cele două partide, pentru a stabili strategia  pentru perioada următoare.

În ceea ce privește turul II a al alegerilor prezidențiale, atât Dan Barna cât și Dacian Cioloș au fost fără echivoc, „votanții lui Dan Barna nu au decât o singură opțiune  viabilă-Klaus Iohannis.”

Articolul precedentDâmbovița-Al șaptelea județ din țară ca număr de voturi pentru Dăncilă. PNL-ul câștigă totuși județul
Articolul următorPrea „bucuroși” de alegeri (la volan)