Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că au aparut două noi focare de coronavirus în Romania. conform realitatea.net.Este vorba de două dintre cele mai mari orașe din țară.

Nelu Tătaru (foto) a dezvăluit că evoluția din ultimele ore arată ca există două noi focare de coronavirus in Romania: este vorba de orașele Constanța și Brașov.

„În măsura evoluției accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar și pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare”, a declarat Nelu Tătaru.

„Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere și la populație.

Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone și atunci trebuie luate măsuri în consecință.”, a mai explicat Nelu Tătaru, la o televiziune de stiri.

În data de 4 aprilie în județul Constanța erau înregistrate 110 cazuri de COVID 19, iar în județul Brașov 127 de pacienți confirmați cu coronavirus.

Articolul precedentCod galben de vânt în sud estul țării (5 aprilie). Vântul va sufla și cu 70 km/h
Articolul următorMai puțin cu patru cazuri, în Dâmbovița, decât la precedenta raportare. 23 de persoane infectate cu coronavirus. Toate datele