Începând cu ianuarie 2020 polițiștii vor trebui să își decline calitatea, fie că sunt în uniformă, fie în civil. Legea a fost schimbată iar noile norme vor intra în vigoare la începutul lunii viitoare.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, norme ce vor intra în vigoare de la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul este obligat să își facă, în prealabil, cunoscută calitatea. Iată care sunt noile reguli:

Imagine

dacă este în uniformă, prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui, precum și a unității de poliție din care face parte;

dacă este în ținută civilă, prin prezentarea verbală a numelui, prenumelui și a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei.

Prin excepție, atunci când siguranța polițistului sau rezultatul intervenției ar putea fi periclitate, polițistul își face cunoscută calitatea imediat ce acest lucru este posibil. În acest caz, intervenția polițistului se face prin anunțare: “Poliția!”.

Articolul precedentIncident la Răscăieți, după ce un autobuz a lovit un pieton, ce circula pe carosabil
Articolul următorS-a decis dublarea alocațiilor pentru copii! Legea urmează să fie aprobată de Camera Deputaților