După o serie de tabere derulate, în perioada 2016 – 2018, pe cărări marcate sau pe poteci mai puțin cunoscute de publicul larg, în zona alpină a Bucegilor sau pe valea inferioară a Ialomiței (zona Gâlma-Căprioara), a venit vremea ca Asociația Chindia Jurasic Park să își îndrepte pașii și spre abruptul prahovean al Bucegilor.
Asociația va prezenta frumusețile acestor locuri unui grup de 50 de tineri din mai multe județe (Dâmbovița, Prahova, Ilfov etc.) în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.
În perioada 19 – 23 august 2019, în mirifica zonă a orașului Bușteni, tinerii vor beneficia de servicii de cazare (camere cu două paturi și grup sanitar propriu)  și masă (4 pensiuni complete) la C.P.P.I. Bușteni.
De-a lungul celor 5 zile de tabără, vor fi parcurse, ecologizate și remarcate poteci montane spre Cascada Urlătoarea, Valea Spumoasă, Gura Diham sau Poiana Izvoarelor.
În funcție de evoluția vremii, într-o zi se va urca cu telecabina pe Platoul Bucegilor pentru a putea vedea celebrele monumente ale naturii (Babele, Sfinxul, rezervații botanice) sau monumente reprezentative ale istoriei naționale (Crucea Eroilor de pe Caraiman).
„În stațiunea turistică Bușteni se vor aborda, în Parcul de aventură Kalinderu, probe pline de adrenalină (tiroliană, tubing, roller coaster etc.), iar în sala de conferințe a C.P.P.I. se vor ține ateliere de prezentare marcaje turistice, pericole în munți, orientare sportivă, echipament de munte sau de alpinism etc.  Desigur, vom încerca să ajungem și la Casa memorială Cezar Petrescu sau la frumosul și impozantul Castel Cantacuzino. Natură, aventură, cultură, la poalele Bucegilor, împreună cu tineri munţomani curajoşi”, a precizat Nicolae Posta, președintele Asociației.
Articolul precedentO nouă campanie de informare, prin SPV, referitoare la utilizarea caselor de marcat electronice
Articolul următorViorel Moldovan își pune cenușă în cap și aduce vorba de condiția fizică a jucătorilor